PADI Dykcenter Karon

Dykcenter Karon
 • Familjeägt företag grundat 2002.
 • Kontor och utrustning ägd av Sharkey Scuba.
 • Delade, moderna dykbåtar.
 • Ett registrerat PADI dykcenter.
 • Medlem hos turistsmyndighet i Thailand som ser till att dina rättigheter är skyddad.
 • Helt laglig personal.
 • Gratis dykolycksförsäkring för elever.

Vårt kontor

Ligger i Karon nära Kata, Phuket, och precis vid huvudvägen (Patak Road), bjuda vårt PADI-dykcenter i Karon på en mysig miljö. År 2005 beslutade vi att köpa vårt kontor som bevis på vårt långsiktiga åtagande till vårt företag. Med soffor, TV, musikcenter och internet är det ett bra ställe att sitta och koppla av med oss. Vi har också ett stort antal dyktidningar och korallrev guideböcker som du kan bläddra igenom samt en rad romaner som du kan få låna under din vistelse i Phuket.

Att besöka oss är endast möjligt efter tidsbeställning då vi är ofta ute och dyker så var noga med att ringa först! Eftersom vi har inte alltid signal på sjöss, e-post eller sms är det säkraste sättet att nå oss.

Vår Dykutrustning

Återigen, som en uppvisning av vårt långsiktiga engagemang för vad vi gör, äger vi alla våra dykutrustningar och dykflaskor. Detta gör det också möjligt för oss att försäkra oss om allting är väl underhållen och underhålls regelbundet.

Vår uthyrningsutrustning omfattar följande:

 • Aqualung Calypso och Titan regulatorer
 • Seaquest Wave BCDs
 • Technisub helfotsfenor
 • 3mm Deep Blue shorty våtdräkter
 • Dykmasker och snorklar
 • Suunto Vyper och Zoop Nouvo dykdatorer
 • Seadoo undervattensskoter

Vi har också ett urval av boots och hälremsfenor med öppen häl som är tillgängliga för hyra på begäran.

Både Oui och Iain har genomfört officiell Seaquest / Aqualung utrustning underhållskurser och använda sina färdigheter för att säkerställa att utrustningen stannar kvar topp skick. Dessutom, servas regulatorer årligen av en lokal kvalificerad Aqualung service tekniker.

Träningsfaciliteter

Eventuellt poolträning utförs vid en specialbyggd simbassäng i Kata, Phuket. Bassängen har två grunda område, där du får vänja dig att vara undervatten. Det finns också en 2 meter djup sektion, där du får öva de nödvändiga grundövningar inför utedyk i havet.

Vid poolen finns det gott om sittplatser, där vi ofta sitter och diskuterar allmänt kursteori. Där finns det också en härlig restaurang med utmärkt västerlänsk och thailänsk mat till mycket rimliga priser. Vi tror att eleverna föredrar att göra kursteori i denna miljö snarare än att sitta i ett klassrum. Det ger oss också möjlighet att mixa pool och teori undervisning tillsammans. Detta gynnar dig som elev och du kan träna vad du just lärt dig direkt i poolen.

Dykbåtars

Som ett litet dykbolag är det inte möjligt finansiellt för oss att köra egen båt. Därför hyr vi platser på ett antal lokala dykbåtar. Detta ger oss också möjlighet att välja den bästa kvaliteten och säkraste båtarna för våra gäster. Du kan lita på att vi gör detta eftersom vi måste åka på dem också!

PADI Registrerad

Vi är ett PADI-registrerat dykcenter med vårt medlemskap förnyas för 2017. Iain och Oui är också båda förnyade PADI-dykinstruktörer.

Thailands turismsmyndighet

Thailands turismsmyndighet är en statlig organisation som skapats för att främja turism i Thailand och skydda besökarnas rättigheter till detta underbara land. Alla dykföretag är skyldiga enligt lag att bli medlemmar i denna organisation för att garantera att deras gäster behandlas tryggt och rättvist. Förnyelse är vartannat år då dykföretag är skyldiga att följa vissa regler inklusive upprätthålla säkerhetsnormer som har ett minimum antal thailändska personal.

Alla företag som är registrerade hos Thailands turistbyrå måste visa sitt nuvarande registreringsnummer på allt marknadsföringsmaterial också på hemsida. Vårt nummer visas nedan i sidfoten - för närvarande #34/00208.

Laglig personal

Alla våra personaler är thailändska medborgare förutom Iain som har ett thailändskt arbetstillstånd. Iain bär detta med honom hela tiden enligt vad som krävs av thailändsk lag. Fråga gärna om du vill se det :).

Dykförsäkring

Som krävs enligt lag erbjuder vi gratis dykolycksförsäkring till alla elever. Täckningen är upp till en miljon baht beroende på situationen. Vi rekommenderar dock våra gäster att ta ut ytterligare täckning från sina hemländer innan de reser till Thailand. Vår rekommendation för personlig dykförsäkring är via Divers Alert Network.

Sharkey Scuba Reviews

Oslagbara recensioner

Tripadvisor "Certificate of Excellence" senaste 5 år i rad plus endast 5 stjärning betyg på Facebook är ett testamente till den väl omhändertagelse och service vi erbjuder. Lita på oss!

Läs mer

Phuket dykning blogg

Senaste bloggen

Läs om våra senaste äventyr - från rev-regenerering projekt till fantastiska undervatten upplevelser. Träffa våra senaste gäster och bli en del av vårt utökade familj!

Läs mer